Потужний сплеск на українському ринку горіхів, що розпочався 2017 року, переріс у справжній бум 2018-го.

Люди все активніше споживають ядра, тому попит на них активно зростає з кожним днем ​​як з боку споживачів, так і переробників: минулого року горіхом в Україні було засаджено аж 1843 га, тоді як ягодами лише 860 га, а яблуками та грушами – 692 га. Заробітки українських горіховодів у 2017-му зросли майже на третину і досягли $101 млн. Все це підтверджує лише один факт – українці цінують і люблять горіхи. Їхнє споживання в нашій країні зростає щодня, особливо волоських.

IMG 9566

Людям добре відомі їхні корисні властивості. Ядра дуже багаті на вітаміни і мінерали, ненасичені жирними кислотами Омега-3. Скільки б не говорили про важливість склянки апельсинового соку з ранку, вже доведено, що грецький горіх перевершує цитрусові плоди за вмістом вітаміну С у 50 разів.

З популяризацією в Україні волоських горіхів проблем немає, складнощі виникають лише з правильним вибором виробника цього продукту. Компаній, що займаються переробкою, стає дедалі більше, але не всі роблять це якісно.

По-справжньому професійно це виходить у підприємства «Nutstar». Стабільне виробництво якісного продукту дозволило побудувати на його основі справжню горіхову імперію. Її визнали не лише партнери та споживачі, вона отримала широке визнання загалом. Так компанія стала членом Торгово-промислової палати України, активно працює не лише на вітчизняному ринку, а й за кордоном, нарощуючи експортні постачання. А це, до речі, було непросто з урахуванням зростання вимог до якості продукції зовнішніх ринків.

Для забезпечення споживачів якісним продуктом українська горіхова фабрика реалізувала повний цикл виробництва. Для того, щоб споживачі могли насолоджуватися найкращими ядрами, підприємство відпрацьовує весь виробничий ланцюжок від «а» до «я». Цикл виробництва «Nutstar» складається з наступних етапів:

  1. Рослинники вирощують горіх і збирають його урожай з максимальною ретельністю за затвердженими в компанії агрономічними вимогами. За деревами постійно доглядають, щоб мінімізувати втрати від хвороб та шкідників.

  2. Для того, щоб первинний виробник працював із найкращими сортами горіха, фахівці «Nutstar» самостійно підбирають якісну горіхову сировину з відповідними сертифікатами. Експерти тісно працюють із найкращими фермерськими господарствами країни.

  3. Отримані плоди ретельно переробляють на виробничих потужностях «Nutstar». Це відбувається за допомоги найсучаснішого конвеєру. Він не пропускає недозрілі чи маленькі горіхи. З них згодом виробляється горіхова олія та інші продукти для харчової та косметичної промисловості.

  4. Виробнича лінія фабрики обладнана сучасними горіхоколами, які здатні без зайвої втрати у якості звільняти насіння горіха (ядра) зі шкаралупи. Відходів немає – ніщо не викидається. Після отримання ядер, шкаралупа пакується та відправляється на заводи з виготовлення лінолеуму, толю та ін.

IMG 9550

Найцінніше ж – горіхові ядра прямують у фасувальний цех «Nutstar». Там їх сортують та пакують у яскраве екологічне пакування. Вони дозволяють довго зберігати якісний продукт – не менше 12 місяців. Частина горіхів в процесі розколюється на частини, решта – фасується цілком.

Не менш важливий етап – це контрактація. Відділ продажу «Nutstar» активно підписує довгострокові договори на постачання ядер як в межах України, так і за кордон. Наші горіхи мають великий попит у Європі. Їхня якість давно визнана, і «Nutstar» активно нарощує свої постачання до ЄС у межах квот, наданих нашій країні.